Erasmus Programi

Ariadne Projekt

Projekt se osredotoča na temo “Spodbujanje socialne vključenosti in enakih možnosti v športu”. Skozi promocijo odbojke želijo spodbuditi in izvajati stališča, vedenja, ki spodbujajo zmanjševanje težav marginalnosti in deviantnosti mladih ter prispevajo k pametni, trajnostni in vključujoči rasti.

Cilj projekta je preprečiti radikalno vedenje mladostnikov, s krepitvijo zmogljivosti športnih organizacij ter spodbujanje športa med mladostniki, ki živijo na obrobnih območjih. 

Skozi projekt se je razvijal strukturirani učni načrt (o športu in radikalizaciji) ter razvojni proces športnih operativcev. Izvajali smo mednarodno šolo in mednarodni izmenični treningi, ki je bil baza za »Analizo najboljših praks o socialni izključenosti in radikalizaciji«.

Skupaj s partnerji projekta smo ustvariti digitalno platformo za opredelitev, izmenjavo in spodbujanje dobrih praks, ki šport promovirajo kot dejavnik zdravja in orodje za spodbujanje enakosti med spoloma.

Namen projekta je tudi spodbujanje urbanističnega načrtovanja v korist športni praksi in pri katerem bo upoštevan vidik trajnosti ter s tem tudi skrb za okolje.

 

Play & Learn

Leta 2018 smo v okviru Erasmus programa za mlade podjetnike; je Ines (ustanoviteljica in CEO Sportines) razvijala svoj lastni program, ki povezuje igranje odbojke/ odbojke na mivki z učenjem tujega jezika. Poimenovala ga je PLAY&LEARN. Program je vseboval mreženje v Alicanteju v Španiji, povezovanje z lokalnimi podjetniki ter učenje o poslovnem pristopu v tuji državi. Znotraj projekta smo organizirali mednarodni kamp odbojke na mivki, ki je vseboval tako profesionalne treninge na mivki, pod budnim očesom licenciranih trenerjev, ter učenje španskega jezika. Partnerji v projektu so bili: Fabjan Sisters šola odbojke na mivki, Elcano šola španščine ter KIIVA, podjetje za praktično izmenjavo. Projekt je bil sprejet, podprt in financiran s strani Evropske komisije.

Stopite v kontakt

Imate vprašanje za nas ali bi potrebovali več informacij o naših dejavnostih/ dogodkih? Stopite v kontakt z ekipo Sportines še danes.