You are currently viewing CEV o slovenskih odbojkarskih kampih

CEV o slovenskih odbojkarskih kampih

  • Post author:
  • Post category:Mediji

“Slovenian stars spread Volleyball passion among children” je zapisala Evropska odbojkarska zveza v članku objavljenem 20. julija 2021. Prepoznala je pomembnost poletnih odbojkarskih kampov, ki jih organizirajo slovenski odbojkarski reprezentanje. Med omenjenimi kampi je seveda tudi Odbojkarski kamp Dejana Vinčića, ki se odvija pod organizacijo Sportines. 

Celotni članek v angleščini si lahko preberete na CEV spletni strani: “Slovenian stars spread Volleyball passion among children”

Dobesedni delni prevod članka, ki omenja kamp Dejana Vinčića in Jana Kozamernika:

Podprvaki EuroVolleyja 2019 se veselijo letošnje izvedbe, kjer se bodo spet borili za evropsko krono. Po uspešnem in obetavnem nastopu v začetni kampanji VNL 2021, ko je Slovenija brez dvoma dokazala, da spada med svetovno elito in končala na 4. mestu, so slovenski vrhunski igralci Tine Urnaut, Dejan Vinčič, Jan Kozamernik in Mitja Gasparini s polno predanostjo dosegli cilj. vodijo številne odbojkarske tabore, da bi svojo strast do odbojke in znanje razširili med otroke po vsej domovini. Številni njihovi soigralci so obiskali tabore kot gostje, da bi spodbudili mlade odbojkarske navdušence.

Po kapetanovem zgledu so se njegovi soigralci odločili, da kampe organizirajo tudi sami. Slovenski postavljalec Dejan Vinčić je drugo izvedbo začel v ponedeljek (19. julija) v Novi Gorici. “To idejo sem imel v mislih že zadnjih nekaj let, a je bilo težko vse zmoči. Z reprezentanco ponavadi preživimo celo poletje, potem imamo 2-3 tedne dopusta, tako da ni lahko, sploh ko imaš otroke, saj želiš ta čas popolnoma preživeti z njimi 100 %. Opazoval sem Urnautove tabore in kako vse te stvari delujejo, kako dobro je, kako velik odziv ima in razmišljal sem, zakaj ne bi imeli več takšnih kampov. Ko sem bil otrok, v bistvu nismo imeli priložnosti spoznati naših idolov, igralcev, ki jih gledaš na televiziji, in lahko si predstavljam, kako super je preživeti en teden z igralci, po katerih se zgleduješ” – je priznal Vinčić.

Izkazalo se je, da je imela pandemična sezona 2020 dobre rezultate. “Lansko poletje smo imeli toliko časa, ker je bilo vse odpovedano zaradi Covid-19, da sem rekel, da je pravi čas za začetek. Odločil sem se tudi, da bom to počel vsako poletje, nisem hotel narediti eno sezono in naslednjega ne. Vsako leto sem se posvetil temu. Zaenkrat je odziv neverjeten, otroci so zadovoljni in mi veseli. Tako sem bil navdušen, da sem se srečal z otroki v ponedeljek. Imamo še večjo skupino kot prejšnjo leta, saj se je prijavilo 75 otrok. Ob koncu prvega tabora sem bil tako zadovoljen. Nič ne more primerjati ali nadomestiti tega občutka, res je neverjetno, ko vidiš otroke, da so zadovoljni in uživajo na taboru, tudi moji soigralci iz reprezentance so prišli na preživite čas z njimi. Za otroke, če se postavim na njihovo mesto, je neverjetno, gledajo nas na televiziji in potem smo mi z njimi. Meni osebno je težko opisati ta občutek, kako super je izpolniti sanje nekoga in mu pomagati, da postane boljši, saj na koncu dneva ni samo zabavno, ampak pridejo sem, da se naučijo nekaj novega.”

Dejan Vinčić kamp

25-letni slovenski srednji bloker Jan Kozamernik je pred dvema tednoma gostil svoj prvi kamp v Ljubljani. “Razmišljala sem, kaj lahko naredim za svoj domači kraj, svojo občino, kjer sem odraščala in kjer sem začela igrati odbojko, in se mi je to zdela dobra ideja. Zato sem se povezala s svojim prvim klubom in svojo osnovno šolo. , zato smo vadili v telovadnici, kjer sem nekoč treniral. Gre za vračanje skupnosti. Otrokom sem poskušal dati veliko energije, še posebej, da bi jih motiviral, da bi se navdušili za odbojko ali kaj drugega. Poskušal sem razložiti kako je biti profesionalni odbojkar, da bi razumeli, s kakšnimi izzivi se morajo soočiti, kaj so dobre in tudi slabe stvari poklicnega odbojkarja. Toda najprej sem jih poskušal motivirati, da najdejo nekaj, kar jim je res všeč – na splošno v življenju – kajti če najdeš nekaj, kar imaš rad, kot sem jaz našel odbojko, je veliko lažje iti in delati vsak dan za cilje, ki si jih zastavil.Poskušal sem prenesti to sporočilo Če bodo odbojkarice po o kampi, bo popolno in vsi bomo super zadovoljni, še posebej za Slovenijo, saj je tako majhna država,” je dejal Kozamernik.

Jan Kozamernik kamp

Omemba poletnih kampov v medijih, s strani Evropske odbojkarske zveze je velika pohvala tako za odbojkarje kot za Sportines.