You are currently viewing #7 OD KANALA DO PARIZA

#7 OD KANALA DO PARIZA

PARIS 2024

“Od Kanala do Pariza” je edini pravi naslov tega zapisa. Tako zelo sem si želela objaviti današnji tekst, ampak sem morala počakati na pravi trenutek. Kljub temu, da sedaj že živim v Parizu, da se v ponedeljek dejansko začne moja nova služba, da sem že 10 dni nazaj spoznala svoje nove sodelavce, da že pridno prebiram “biblijo” Olimpijskih iger 2024, da se dnevno sprehajam do nekaterih svetovnih znamenitosti, še vedno na trenutke ne dojemam, da je to moja nova realnost. Kako hitro se je vse odvilo… sedaj, ko gledam nazaj je bil to en sam tlesk. Realno pa se je zadeva odvijala kar nekaj mesecev. Agonija v moji glavi.

Zakaj Pariz? Zakaj Olimpijske igre?

Retorični vprašanji, kajne? Zato, ker je Pariz eno najlepših mest na svetu, zato ker ga jaz sama obožujem. Zato, ker je Pariz gostitelj poletnih olimpijskih iger 2024. Zato ker je lokacija odbojke na mivki najlepša možna na celem svetu (po mojem mnenju). 

Champ de Mars Eiffel Tower = Olympic games 2024 beach volley venue 

Zakaj prav Ines? Hm, to pa še sama kdaj ne dojemam… kako in kdaj so se obrnila leta, da sem iz mojega malega lepega sela prišla na svetovni nivo… velikokrat razmišljam o tem kako sem neizmerno hvaležna za tako kariero, kako ponižno se počutim, majhna pika v tako velikem svetu športa. Kako srečna in ponosna sem, ne samo, da lahko delam na najvišjem odbojkarskem nivoju, ampak, da sem tu res sprejeta in spoštovana. Da ljudje cenijo moje znanje, moje kompetence, moje izkušnje. Ta občutek ni samoumeven.

Kako sem prišla do te nove službe, pozicije? Aja, btw, moja nova pozicija je Višji vodja tehnične organizacije odbojke na mivki v Paris2024. Paris2024 je organizacijski komite Ol 2024. Kljub vsem močnim vezam, ki jih imam v svetu odbojke, sem želela to pot prehoditi sama. Na pozicijo sem se uradno prijavila preko razpisanega delavnega mesta, šla skozi vsa sita, opravila vse razgovore in na koncu bila izbrana med xx kandidati. Kar kul, ane? Veliko boljši občutek je tako dobiti službo, kot pa biti le postavljen nekam zaradi vez in poznanstev. Sama nikdar nisem izkoriščala svojih vez za službe, projekte. Vedno sem pustila da pride do mene tisto kar ima za priti.  

Torej moja nova služba zajema tehnično pripravo odbojke na mivki na olimpijskih igrah. Sestaviti ekipo strokovnih ljudi, ki bodo prispevali svoja znanja v našo ekipo, načrtovati pripravo in izvedbo tekmovanja, nabor operativnega osebja, nadzorovati samo izgradnjo lokacije, potrjevati tehnične zahteve, itd. Ne bom vsega pisala, ker je opis moj nalog v pogodbi dolg 13 strani. 🙂 Tisti, ki poznate odbojko na mivki si lahko predstavljate zakaj se gre,… le še dodatnih 100kg pritiska, ker gre za največje tekmovanje med največjimi. Nič kar še nisi počela, so mi rekli… no ja, res je, ampak še vedno govorimo o Olimpijskih igrah. To dejstvo je samo po sebi “težko” in me bo spremljalo celo leto, vsak dan, ob vsaki sprejeti odločitvi. No pressure, though.

Verjeti vase je ključ do uspeha

Moja socialna omrežja so prepita s takimi in drugačnimi verzi o samospoštovanju, o samomotivaciji, o “dream big” opomnikih… zato, ker v to RESNIČNO VERJAMEM. Ne samo, da verjamem, jaz sama, moja kariera, moja pot so živi dokaz kam lahko prideš, če v to verjameš in si za to pripravljen trdno delati. Verjeti vase je ključnega pomena pri zastavljanju svojih ciljev. Sanjati o velikih stvareh je prava motivacija. BTW: Sanje se ne uresničijo same od sebe, za njih je treba delati! Če si nečesa resnično želimo, manifestiramo in imamo plan kako bomo to dosegli… potem je res velika verjetnost, da bomo te sanje tudi izživeli. Zakaj verjamem v “dream big” rek? Zato, ker nas velike sanje ženejo iz cone udobja. Cona udobja NI naš prijatelj. Kdor ne reskira, ne profitira. Za vsak korak naprej je potrebno narediti kak korak nazaj ali obstati na mestu, če je to potrebno. Samoevalvacija, spremeniti negativne vzorce in lahko gremo dalje. Kjer je volja je tudi moč. Resnično. “Dream big” nam omogoča vpogled v prihodnosti, ki si je želimo. Če vas stisne ob misli na vašo “dream big” idejo, potem je ravno ta ideja prava za vas. Pomeni, da vas čaka izziv, da morate še delati na korakih do cilja in predvsem vstopate v neznano. Vse to so kljukice, ki vas ženejo naprej, da ne bo ostalo le pri velikih sanjah ampak, da je vse to tudi realno možno. Večkrat naletim na isti stavek, ki pravi, da kar smo zmožni sanjati, smo zmožni tudi udejanjiti. Potrebni so trdo delo, ponižnost in pozitivni pristop. Na koncu pa celo potovanje šteje, ne le cilj. Kaj se med potjo naučimo, katera vrata si še odpremo, kaj spoznamo o sebi in drugih… vse to so delčki večje sestavljanjke, ki nas gradi nas same.

Prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj.

Če ničesar ne občutite ob tem reku, potem morda moje pisanje ni pravo za vas. Meni osebno namreč ta rek vedno vedno dvigne motivacijo, vedno mi nariše nasmeh na obraz in da novega zagona za naprej. 

Torej, da zaključim današnji zapis, nismo vsi ljudje iz iste moke, logično, tisti pa, ki smo iz “te prave” moke, imamo odprte vse možnosti za uspeh, za stopiti korak dlje, za narediti nekaj več iz sebe. 

Velikokrat (res velikokrat) se pošalim na svoj račun z izjavo: “če je meni seljanki iz Kanala uspelo, lahko tudi nekomu drugemu.” 

Verjemimo vase, sanjajmo svoje najbolj nore sanje, zastavimo si prave cilje, delajmo trdno za njih, dovolimo si pasti in uresničimo svoje sanje. Ne zadovoljimo se povprečjem, če smo rojeni za nekaj več. Ne podredimo se okolici in ozkim pogledom okoli nas. Stopimo iz cone udobja in verjemimo, da zmoremo. 

Vsak dan je nova možnost za sledenje svojim sanjam in za storiti prvi korak. 

DREAM BIG, beautiful people. 

Dodaj odgovor