You are currently viewing #6 POT DO USPEHA

#6 POT DO USPEHA

SOME PEOPLE WANT IT TO HAPPEN.
SOME WISH IT WOULD HAPPEN.
OTHERS MAKE IT HAPPEN.

Besede VELIKEGA človeka, VELIKEGA športnika in VELIKEGA motivatorja. Samo en je Michael Jordan.

Vedno se nanašam na nek moj managerski svet, ko želim v svojih tekstih nekaj »po domače« obrazložiti. Tokrat bom za primere vzela MJ-ja.

Tisti, ki ste ga spremljali med kariero ali kasneje, brali o njemu, poslušali njegove intervjuje, gledali dokumentarec,… kakorkoli poznate njegovo življenjsko zgodbo, veste točno kaj sledi v nadaljevanju. Skoraj bi si upala trditi, da ni odraslega človeka na zemlji, ki ne ve kdo je MJ in kakšno pot je prehodi, da je postal največji košarkar vseh časov.

Ko so drugi žurali in spali do poznih ur, je on ustal in šel sam na trening. Ko so drugi »počivali« na svoji slavi, je on šel še na en trening. Ko so se drugi zadovoljili s svojimi uspehi, je on šel še na en trening. Njegova železna volja do napredka je bila močnejša od vseh ostalih »motečih« dejavnikov. Nikoli se ni zadovoljil s svojim napredkom in trenutnimi uspehi, vedno je želel še več od sebe. Vedel je, da je vedno lahko še boljši. Delal je na sebi. Na svojem lastnem napredku, na svojem lastnem razvoju. Videl je svoj lastni cilj in naredil vse kar je bilo v njegovi moči, da ga je dosegel. Za moje pojme je presegel vse normative »NAJ« vsega.

Znal je sprejeti poraz, ni pa želel sprejeti dejstva, da ne vsaj poskušiš nekaj doseči.

Svoje pomanjkljivosti je znal preobrniti v moč.

Verjel je, da »talent« lahko sicer zmaga tekmo, ekipni duh in trdo delo pa zmagujeta prvenstva.

Trdil je tudi, da dolguje svoj uspeh tistim, ki so ga na igrišču poskušali ustaviti.

Njegova »načela«, ki so se zapisala v zgodovino kot eni od najznamenitejših motivacijskih rekov, so lahko gonilo vsakemu posamezniku, ki si želi uspeti na svoji poti. Bilokakršni že.

Pot uspeha je burna in težka. Veliko je »padcev« in »napak« preden dosežemo zadani cilj. Če in ko se iz svojih napak učimo in jih prerasemo. Napake in padci nam ne smejo vzeti volje. Poiskati moramo pot preko, okrog, mimo, skozi njih.

It does not matter how slowly you go as long as you do not stop.

Sama ŽELJA za uspeh ni dovolj, je le želja. ŽELJA s PLANOM je temelj, na kateremu lahko gradimo dalje, a tudi to ni dovolj. ŽELJA s PLANOM in TRDO DELO pa so ključ do uspeha.

Če si nečesa res močno želimo, če smo pripravljeni delati za to in ČE VERJAMEMO da bomo to dosegli, potem je »odločitev« izključno na nas.

Žal je vsak uspešen človek obdan z veliko zavistnimi ljudmi z zlobnimi jeziki. Pa vendar je na nas, da to prerasemo, se ukvarjamo le sami s seboj in delamo na svojem lastnem razvoju. Tudi okolica se začne spreminjati, ko mi spremenimo razmišljanje. Ne smemo si dovoliti, da nas negativni vplivi potolčejo.

Meni zelo ljub rek je The lion doesn’t lose sleep over the opinion of sheep. Don’t doubt me or wish me to fail, I won’t, I can’t.

Obkrožite se z ljudmi, od katerih se lahko učite, si izmenjujete mnenja, imate podobne poglede na svet, od »boljših« se lahko vsak dan nekaj novega naučimo. Od »slabših« seveda tudi, ampak predvsem to kaj NE želimo od samih sebe.

Verjemite vase, verjemite v svojo pot, verjemite, da ste sposobni doseči cilj, ki ste si ga zadali. Vsak na svojem področju. Tam kjer imate motivacijo, željo in vas lastni »KAJ PA ČE?« vleče naprej.

Pot do uspeha ni lahka, je pa dosežen cilj vreden vsega truda vloženega do točke uspeha.

Sanje se ne izpolnijo, sanje se naredijo resnične.

“Dreams don’t “come true”. Dreams get “made true”

Dodaj odgovor